Monday, March 2, 2009

SKSV: 3 Johan.. Syukur Alhamdulillah..

Alhamdulillah.. dipanjatkan syukur ke hadrat Ilahi.. SKSV berjaya menganjurkan MTQ & Mahrajan Kesenian Islam Kelompok 5 Daerah Batang Padang pada petang Isnin 2 Mac 2009.

Berikut adalah keputusan rasmi yang diumumkan oleh pengerusi majlis setelah menerima sampul keputusan daripada ketua Jemaah Hakim Us. Halid Othman dr SK Jeram Mengkuang.

Tilawah Lelaki:
Johan: SK Slim River
Naib Johan: SK Ulu Slim
Ketiga: SK Kuala Slim

Tilawah Perempuan:
Johan: SK Kuala Slim
Naib Johan: SK Slim Village
Ketiga: SK Ulu Slim

Hafazan Lelaki:
Johan: SK Slim Village
Naib Johan: SK Aminuddin Baki
Ketiga: SK Slim River

Hafazan Perempuan:
Johan: SK Aminuddin Baki
Naib Johan: SK Ulu Slim
Ketiga: SK Slim Village

Rawi Lelaki:
Johan: SK Slim Village
Naib Johan: SK Aminuddin Baki
Ketiga: SK Balun

Rawi Perempuan:
Johan: SK Slim Village
Naib Johan: SK Aminuddin Baki
Ketiga: SK Balun

Bercerita Lelaki:
Johan: SK Slim River
Naib Johan: SK Ulu Slim
Ketiga: SK Balun

Bercerita Perempuan:
Johan: SK Aminuddin Baki
Naib Johan: SK Slim River
Ketiga: SK Balun

Tulisan Jawi Lelaki:
Johan: SK Kuala Slim
Naib Johan: SK Slim River
Ketiga: SK Aminuddin Baki

Tulisan Jawi Perempuan:
Johan: SK Kuala Slim
Naib Johan: SK Slim River
Ketiga: SK Balun

NASYID:
Johan: SK Ulu Slim
Naib Johan: SK Aminuddin Baki
Ketiga: SK Balun

Tahniah.. khas untuk murid-murid SKSV.. walaupun masih kepenatan dek Sukan Tahunan kita Sabtu baru-baru ini.. anda telah memberikan satu persembahan yang tidak kurang hebatnya. Tahniah! Mabruk...

Tahun ini: 3 johan... 1 naib johan dan 1 ketiga... memperbaiki pencapaian tahun 2008 yang mana kita mendapat Johan Bercerita L, Naib Johan Hafazan P dan ke-3 Rawi L.

Akhir sekali, jangan lupa.. SKSV akan mula menduduki Ujian Selaras esok hingga jumaat.. SEMOGA BERJAYA!


8 comments:

SeriBidor said...

Tahniah SK Slim Village atas penganjuran dan kejayaan yang dicapai...kelompok ni tak ada pertandingan kompang selawat ke? ustaz dia bukan main lagi pergi kursus tu.....

GPI SKSV said...

Insya Allah di lain masa dan ketika.. kita akan.. sertai kompang pulak...

Kursus tu.. tak smpat nak pandai 100%.. baru kenal "Ape itu kompang.."

DUN A. RANI said...

Tahniah...moga menang selalu!

FirJah said...

tahniah...sksv mantooopppp!!!

GPI SKSV said...

To DUN A. Rani,

Begitulah harapannya... sentiasa menang dan terus menang...

To FirJah,

Terima kasih.. sekolah anda pun tak kurang hebatnya.. cuma tak masukkan berita tu dalam blog anda

Hamidi said...

salam tahniah dari kami

baca entry ni baca tahu bnyk rupanya yang SLIM-slim... ingtkan Slim river dan slim village jer...huhuhu

kami jd tuan rumah selasa depan... ujian tilawah. moga berjalan lancar hendaknya...

tahniah sekali lagi...
dari warga GPI j-QAF SK Telok Menegon

http://j-qafsktelokmenegon.blogspot.com

GPI SKSV said...

To Hamidi,

Banyak membaca.. dapat menambah ilmu pengetahuan...

Soalan Bonus: Senaraikan 4 tempat yang paling kurus di M'sia... (senang kan?)

Hamidi said...

slim river
ulu slim
slim village
kuala slim...

mmg slim-slim org kat sana yer...
nak pindah sana lah...huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin